Livet, universum och allting

Livet, universum och allting tycker jag säger allt. Vad är poängen med allt? Vad är meningen med livet?

Det är frågor vi aldrig kommer få svar på, för det finns inget svar. Men var och en kan göra upp sin egen mening, sina egna drömmar och sin väg framåt. Det viktiga är att våga tro på det du vill och göra förändringar i rätt riktning. Det är väldigt farligt att fastna i mönster och beteenden som bara maler på, samma hjulspår om och om igen. Oftast tackar du dig själv längre fram för att du tog tuffa beslut tidigare.

Vad vill jag få fram med detta? Jo jag vill få fram att när du fastnar så finns en risk att du börjar må dåligt och blir nedstämd. Det kan vara svårt att se orsaken och det blir ett dåligt mönster. Lyft blicken och se över hela situationen, behöver du gå vidare? Byta inriktning? Det kan räcka med att tänka tanken så känns livet lite enklare.

Vi behöver oftare än vi tror stanna upp och ställa oss frågan vart är du på väg och vill du dit? Detta som en klok fiskarson från Öckerö vid namn Christer Olsson säger.

Det är en av de viktigaste lärdomarna att ta med i livet, förmågan att tänka om, ta nya tag. Våga ta bort det som inte fungerade och  inte var bra för dig. De som tar till sig och gör detta har en nyckel till framgång och välbefinnande. Vad som är framgång och välbefinnande är upp till var och en.

Ta nu och läs detta en gång till, men denna gången handlar det inte om en individ utan om en stad, ett samhälle eller vad som helst. Det stämmer fortfarande, eller hur?

Tack för nu
/Mikael

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s