Orättvisa betalstationer

Fantastiskt bra formulerat och väl byggda argument. Önskar man vore så duktig själv på att föra goda resonemang. Vägvalet verkar dock vara rekorddåliga på att föra goda resonemang!

Ex cathedra

En möjlig invändning emot trängselskatten är att man upplever att ett antal betalstationer är placerade så att vissa får orättvist stora kostnader. Det ligger nära till hands att tänka på ett antal av betalstationerna i Backa. Här blir rättvisefrågan mer brännande. Å ena sidan är det rimligt att säga att Trängselskatten har vissa orättvisa effekter när man tänker på dessa betalstationer. Det innebär inte, å andra sidan, att trängselskatt i sig är orättvist. Det innebär endast att utformningen av trängselskatten i just den här aspekten är orättvis, på just de här platserna.

Det är inte orättvist att olika personer får betala olika stor del av sin inkomst (läs mer om det i ett tidigare inlägg). Det kan heller anses orättvist att olika personer får betala olika mycket eftersom man kör olika mycket bil till/från/i centrala Göteborg. Trängselskatten har ju till syfte att beskatta just sådan bilåkning.

Vilka slutsatser kan man då…

View original post 145 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s