Gästbloggare – kärt ämne

Det brukar sägas att runt 90% av alla resor kan klaras utan bil. Om det stämmer eller inte skall vi inte gå närmare in på, men för vänlighetens skull så kan vi utgå från det.

Något som många dock ofta glömmer är att även motsatsen kan påstås. Åtminstone 98%, ge och ta beroende på bostadsort, av resor kan utföras med hjälp av en bil. Men om bil inte räcker som transportfordon, eller helt enkelt inte finns tillgängligt, så finns det andra tillvägagångssätt att ta till.

Gissningsvis 80% av ovanstående resor kan rimligtvis genomföras även med helikopter; undantagsvis då väderlek eller trånga utrymmen säger ifrån. Bor du nära kusten så kan en hederlig gammal båt, eller varför inte en ubåt, fungera för att ta dig från A till Ö (eller åtminstone till Marstrand).

Är det längre sträckor som skall avverkas så är ett flygplan, exempelvis en privatjet, ett fullt gott alternativ. Om du trots allt vill utnyttja ett automobil så är en limousin (eller varför inte en begagnat Hummer i gott skick) ett avslappnat sätt att förflytta sig.

Så kom ihåg att det bara är fantasin, och möjligtvis din plånbok, som sätter gränserna!

// Benjamin ”Benni” Simonsson

Annonser

3 tankar om “Gästbloggare – kärt ämne

  1. Angående hållerbarhet: Bara man besiktar och underhåller fordonet med jämna mellanrum så borde det inte vara några problem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s